Combisport


Samen met je hond vorm je een Combinatie, vandaar het woord Combi. Je bent actief bezig met je hond, vandaar het woord Sport.
CombiSport is een leuke afwisselende teamsport, waarbij grote samenwerking wordt gevraagd tussen baas en hond. Baas en hond moeten tegelijk samen over de finish komen.

CombiSport bestaat uit vier onderdelen:

  • Combi Jump: vier hordes die baas en hond samen zo snel mogelijk in een rechte lijn moeten nemen, waarbij de hond niet verder dan ca. 1 meter bij zijn baas verwijderd mag zijn.
  • Gehoorzaamheid: hierbij moet je samen een parcours volgen in normale, langzame en versnelde pas. De hond moet apporteren, voorkomen en moet een volg-blijf oefening doen.
  • Combispeed: acht poortjes, die zo snel mogelijk zigzaggend genomen worden, waarbij de hond niet verder dan ca. 1 meter bij zijn baas verwijderd mag zijn. Het is vergelijkbaar met een reuzenslalom bij wintersport.
  • Stormbaan: de behendigheidstoestellen, zoals de schutting, tunnel, breedtesprong, hordes en kattenloop staan in een rechte lijn. De bedoeling is dat de hond de toestellen zo snel mogelijk te neemt. Waarbij de hond niet verder dan ca. 1 meter bij zijn baas verwijderd mag zijn.

Alle rassen, kruisingen, groot en klein zijn welkom! Ze moeten wel vriendelijk zijn tegen mensen en honden.